Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı çoklukla 60 dakika, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 sayaç ile 2 zaman beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen kafalamışsa hariçya, haricen mirlamışsa dâhileriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-esrar kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.

Yangın baplarının üretim amacı isim katkısızlığını yangın ve tütün gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Ancak kullanıcı sayısı 50 kişhayır sabık katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı bakımından en az yarısının korunmuş olması gerekir.

 Bir bünyeda veya katlarında mevcut her kullanıcı yürekin, öbür kullanıcıların kullanımında olan odalardan yahut mekânlardan cereyan etmek zorunda lakırtıınmaksızın, bir çışitaa veya çıkışlara aracısız muvasala sağlamlanması gerekir.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bâtınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya münasebet vermemesi yürekin kapatılmalıdır.

Bir binada veya yapı acımasıznda, kaçış yolu olarak özen veren korunumlu koridorların veya korunumlu yangın kapısı hollerin yangına dayanım sürelerinin Ek-3/B ve Ulama-3/C’de tamlanan sürelere usturuplu olması mecburidir.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat gayrı kapı imalatları kabilinden bileğildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla güvenli ve nitelikli şekilde üretilmesi halinde dirimsel bir ustalıklevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın müşavirı denetlemeünde yapım edilmelidir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yarar olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Tenha Kanatlı Yangın Bapları; Nazar boncuğu kanatlı tasar çizimıyla, mahdut mekanlarda da kullanmaı kolaylaştırırken, yangın çabucak güvenli bir çıkış sağlar.

ürkü amerikan bar yardımıyla içerden autarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı yakınlarında iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış yapılabilir.

Yangın Kapısı gerçek amacı insanoğluın ziyan kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen yapılabilmekle yanında elan çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun temel nedeni yan yitirilmesine içyüz vermemesi ve henüz az maliyetle maslahatin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page